donderdag, 16. november 2006 - 23:19

"Route 66" van Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya

Arnhem

Dinsdag 21 november komt D66 Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya, (nummer 6 op de landelijke D66 lijst) naar Arnhem. Onder het Motto "D66 spoort, Route 66 treintoer door Nederland" voert D66 een deel van haar campagne vanuit de trein.

Geïnspireerd op de bekende ‘Route 66’ van de west- naar oostkust in de Verenigde Staten gaat Fatma Koser Kaya op 21 november per trein een tour maken door Nederland. Kern van de tour is dat er in zes Nederlandse plaatsen gesproken worden over hoe vrijheid en democratie goed geregeld kunnen blijven.

Dat Nederland niet veiliger wordt door steeds maar nieuwe regels geldt daarbij als startpunt. Door in gesprek te gaan met medelanders, met treinreizigers en met wijkbewoners in en buiten moskees wil Fatma Koser Kaya ‘rails leggen’ tussen groepen mensen. Als startpunt is gekozen voor politiek Den Haag om vandaar in de vroege morgen via Tilburg, Nijmegen, Elst, Arnhem, Zutphen en Deventer uiteindelijk in de late avond de tour weer in Den Haag af te sluiten.

Op 21 november start Fatma haar treintoer 's ochtends in Den Haag en komt via Elst naar Arnhem, waar zij om 14.14 aankomt. Fatma wil in ieder geval graag een ontmoeting hebben met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Na haar bezoek aan Arnhem zet zij haar reis voort naar Zutphen.
Provincie:
Tag(s):