maandag, 19. juni 2006 - 8:16

Roze Zaterdag Zwolle 2006!

Zwolle

Het programma van Roze Zaterdag Zwolle 2006 is bekend. Met een programmabrochure en een downloadbaar overzicht kan niemand 24 juni 2006 meer ontgaan: een dag vol met kleurrijke activiteiten in Zwolle voor iedereen. Alles wijst erop dat Roze Zaterdag 2006 een revival teweegbrengt in de lange traditie van het jaarlijkse evenement. De animo voor onderdelen van de dag is groot.

In de afgelopen weken zijn er nog diverse initiatieven ontstaan voor Roze Zaterdag Zwolle en de daaraan vooraf gaande Roze Week. Allerlei kroegen en instellingen hebben speciale activiteiten op en rond de dag.

Parade
De belangstelling voor deelname aan de parade is overweldigend. Met 34 deelnemende groepen en zeker zeshonderd mensen is de stoet veel gevarieerder en langer geworden dan verwacht. Daarom is de starttijd vervroegd naar 13.30 uur en is de route aangepast. In plaats van via de Willemskade, wordt nu via de Vos de Waelstraat en de Lijnbaan door de Kamperpoort de binnenstad bereikt. Op die manier worden verkeersopstoppingen op de drukke zaterdag zoveel mogelijk voorkomen.

Iedereen wordt uitgenodigd om de parade langs de route te bekijken. De stoet gaat langs: Vos de Waelstraat, Lijnbaan, Harm Smeengekade, Kamperstraat, Luttekestraat, Burgemeester Van Roijensingel, Sassenpoort, Sassenstraat, Nieuwe Markt, Oude Vismarkt, Melkmarkt, Jufferenwal en terug via de Harm Smeengekade, Lijnbaan, Vos de Waelstraat, terug naar de IJsselhallen aan de Rieteweg.

Drukte
Ook de andere onderdelen van Roze Zaterdag kunnen rekenen op veel interesse. De Roze Camping (De Agnietenberg) heeft ruim een week vóór 24 juni al op meer dan 300 mensen op de inschrijflijst. De Infomarkt (in de omgeving van het stadhuis) telt meer dan vijftig kramen. De voorverkoop voor The Pink Garden, de vier spetterende feesten onder één dak in de IJsselhallen, is veelbelovend. Hét eindfeest van Roze Zaterdag Zwolle 2006 wordt het grootste indoor gayevent ooit van Nederland, waar iedereen welkom is.

Programmabrochure
De uitgebreide programmabrochure is onder meer te verkrijgen bij VVV Zwolle (Sassenstraat 15), miXXed (Nieuwe Markt 21-22) en COC Zwolle (Kamperstraat 17). Op Roze Zaterdag zelf is de uitgave te verkrijgen bij de diverse infostands. Het programmaoverzicht, zeven printbare pagina’s, is te downloaden via www.rozezaterdagzwolle.nl.

Roze Week
Maandag 19 juni gaat de Roze Week van start. Op maandag wordt de expositie ’60 jaar liefde’ met foto’s van Erwin Olaf om 18.45 uur geopend in de hal van het stadhuis. ’s Avonds is er om 20.30 uur in Art in Motion (Sassenstraat 25) een roze modeshow, georganiseerd door studenten van het Deltion College. Idol Marlies treedt hier op. Dinsdag om 17.00 wordt het startsein gegeven voor de beeldende-kunstexpositie You’re Welcome’ in Kunstuitleen Zwolle (Kamperstraat 11-13). De hele week draaien er roze films in Filmtheater Fraterhuis. Vrijdag zijn er preparty’s in COC Zwolle aan de Kamperstraat 17 (’s middags voor jongeren, ’s avonds 70’s/80’s party), De Proosdij aan het Bethlehemskerkplein (vanaf 22.00 uur Le(t)s Bi Gay) en het Roze WelkomsBal (vanaf 20.30 uur in De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg 3).

Algemeen
Roze Zaterdag Zwolle op 24 juni 2006 wordt een veelzijdige en feestelijke dag. Naast het hoofdpodium op het Grote Kerkplein (met onder meer optredens van Angela Groothuizen, de populaire zangeres Do, de bands Solo, Residanz en The Fax en vrouwenkoor Behoorlijk Bekoorlijk), het Nieuwe Markt Podium (met onder meer Marianne Weber en Thomas Berge), een grote Infomarkt en een bonte, muzikale en diverse parade door de binnenstad, zijn er tal van activiteiten in de stad, zoals films, exposities, cabaret, rondvaart en een viering. Vanaf 21.30 uur is er het grootste indoor gay-dance-event ooit, in de IJsselhallen: The Pink Garden. Uiteraard is iedereen daar welkom.

'You're welcome' is het thema van Roze Zaterdag 2006. Met dat motto wil de organisatie duidelijk maken dat respect, tolerantie en toegankelijkheid voor iedereen centraal staan op de dag. Daarmee wordt het een dag waarop iedereen 'er mag en eigenlijk moet zijn'.
Provincie:
Tag(s):