dinsdag, 31. januari 2006 - 12:29

RSM Erasmus University's MBA programma 24ste van de wereld

Rotterdam

Het voltijd MBA programma van RSM Erasmus University is
geclassificeerd als 24ste van de wereld in de jaarlijkse ranking van The Financial Times"
die vandaag is gepubliceerd. Dit betekent een stijging van vijf plaatsen ten opzichte van
vorig jaar. Het MBA programma schaart zich nu bij de andere topprogramma's in de wereld, is 9de in Europa en eindigt op de 6de plaats in de categorie Onderzoek.

Mike Page, decaan van de Post-Experience Programma's licht toe: 'Wij bieden één van de meest internationale en gevarieerde MBA programma's ter wereld.

Dit garandeert een leeromgeving waarin rijke ervaringen worden opgedaan, en die bovendien keer op keer topmensen op het gebied van economie en managementkennis weet af te leveren. Onze studenten worden via een innovatief leerproces, 'living management', gestimuleerd om een werkelijke gedragsverandering te realiseren'.

Het is de achtste editie van The Financial Times ranking van werelds beste MBA programma's. De ranking is samengesteld op basis van gegevens van business schools en alumni die drie jaar geleden zijn afgestudeerd.

De ranking beoogt een vergelijking te maken op drie kernelementen: carrière ontwikkeling van alumni, de diversiteit van de school en het programma, en de onderzoekscapaciteit. Er wordt grote waarde gehecht aan de hoogte van het gemiddelde salaris drie jaar na het afstuderen en de percentuele stijging van dit gemiddelde salaris.

Zoals alle rankings is de MBA 2006 geen allesomvattende vergelijking van de verschillende MBA programma's. De ranking laat wel zien dat, als het gaat over carrière mogelijkheden, de RSM uiterst competitieve kandidaten op de wereldwijde arbeidsmarkt aflevert.

RSM's MBA programma

Het MBA programma van de RSM is één van de meest internationale programma's ter wereld, met meer dan 90% van de studenten komend uit meer dan 50 verschillende landen. Deze diversiteit draagt in grote mate bij aan de leerervaring bij RSM, waar het afleveren van leiders die in staat zijn om op efficiënte wijze met de complexiteit van de huidige wereldeconomie om te gaan, centraal staat.

RSM Erasmus University

RSM Erasmus University is een internationaal gerenommeerde business school met een sterke focus op grensoverschrijdend zaken doen. Zij behoort tot de grootste ter wereld voor wat betreft aantallen studenten en onderzoekers.
Provincie:
Tag(s):