vrijdag, 24. november 2006 - 14:35

RTL verslaat TT Assen

Assen

RTL heeft zich voor de komende drie jaar verzekerd van de uitzendrechten van de MotoGP, met onder meer de koningsklasse binnen de wegracerij (met ingang van dit seizoen de 800cc) en het grootste motorsportevenement van Nederland: de jaarlijks door ruim 100.000 toeschouwers bezochte TT van Assen.

RTL doet al geruime tijd verslag van het WK Superbike, de races om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) en het WK Supersport. RTL beschikt nu niet alleen over alle toonaangevende autosport, maar ook over de meest prominente tak van motorsport . Naast de koningsklasse behelst de MotoGP categorieën met machines van 250cc en 125cc. In deze laatste klasse presteert ook het Nederlandse team Molenaar Racing met het jonge talent Joey Litjens. Naast Litjens is ook Nederlander Hugo van den Berg actief in de 125 cc.

De MotoGP Races zullen op een vast tijdstip veelal live worden uitgezonden en ook achtergrondinformatie over deze fascinerende tak van sport zal deel uitmaken van de uitzendingen. Als nooit tevoren komt de motorsportliefhebber de komende drie jaar ruimschoots aan zijn trekken.

De wereldwijd razend populaire MotoGP sloot het seizoen in Valencia op spectaculaire wijze af met een schuiver van de klassementsleider Valentino Rossi en de hier op volgende, onverwachte wereldtitel voor de Amerikaan Nicky Hayden.

Jaap Hofman, adjunct programmadirecteur televisie van RTL Nederland: "De MotoGP past uitstekend binnen de snelle en sportieve propositie van RTL. De wegraces binnen deze klasse zijn van hoog niveau en laten zich uitstekend combineren met de razendsnelle Formule 1. Wekelijks tussen maart en november is de sportieve zondag van RTL 7 de snelste zondag van Nederland".
Provincie:
Tag(s):