zondag, 29. januari 2006 - 23:11

RTV Oost drie keer genomineerd voor NL-Award

Hengelo

Woensdag 25 januari zijn de nominaties bekend gemaakt voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. Onder de twintig genomineerde radio- en tv-programma’s zijn maar liefst drie producties van RTV Oost.

Verslaggever Emiel Houben is genomineerd voor een televisiereportage over een asielzoekerfamilie die van hot naar her wordt gestuurd, gefilmd vanuit het perspectief van actievoerders die bevriend zijn geraakt met deze familie. Radiopresentator Peter Schoof werd genomineerd met een aflevering van Kunstkwartier, waarin hij aandacht besteedde aan het afscheid van dirigent Jaap van Zweden bij het Orkest van het Oosten. Verslaggever Maurice Velthuis en Eindredacteur Sport Ronald Nijboer danken hun nominatie aan een reportage waarin spannend en beeldend verslag wordt gedaan van de promotiewedstrijd van Heracles Almelo naar de eredivisie, beleefd via de emoties van voorzitter Jan Smit.

De NL-Awards worden uitgereikt op 16 februari tijdens de Regionale RTV Dagen in Lattrop. Dan wordt ook bekend gemaakt welke omroep de NL-Award krijgt voor de beste website en wie de winnaar is geworden van de Gouden NL-Award, een categorieoverstijgende prijs voor het allerbeste regionale radio- of televisieprogramma.
Provincie:
Tag(s):