maandag, 3. juli 2006 - 21:37

Rubberbootje slaat om; vrouw gewond

Maandagmiddag om 11.50 uur werden de reddingsboten uit Huizen en Naarden gealarmeerd voor een gewonde vrouw. Zij had last van haar rug en vermoedelijk een gebroken pols en bevond zich op een Lemsteraak voor de haveningang van Jachthaven Marina Muiderzand op het IJmeer. De vrouw zou overboord geslagen zijn geweest.

Nadat de reddingsboten ter plaatse waren, troffen zij een Lemsteraak met schoolkinderen aan die eerder die dag vanuit Huizen was vertrokken voor een schoolreisje. Één van de begeleiders zat in een rubberbootje waarvan het touw in de schroef van de aak terecht gekomen was. Hierdoor was het rubberbootje omgeslagen en daarbij liep de vrouw diverse verwondingen op.

De reddingsboot Johanna Smidt uit Naarden bracht de gewonde vrouw naar de jachthaven Marina Muiderzand waar een ambulance klaar stond. Zij is naar het UMC in Utrecht gebracht. Het lekgeslagen rubberbootje is door de reddingsboot de Gooier naar het strand gesleept. Nadat de lijn uit de schroef was verwijderd kon het schoolreisje worden voortgezet.
Provincie:
Tag(s):