zaterdag, 7. oktober 2006 - 17:23

Rudi Hoffman uit Lelystad "Leraar van het Jaar"

Lelystad

Op de dag van de leraar is Rudi Hoffman de eer te beurt gevallen om zich een jaar lang "Leraar van het Jaar" te mogen noemen. Hij is VMBO docent in het vak Zorg & Welzijn op de scholengemeenschap Lelystad. Hij wordt vooral geroemd voor zijn initiatieven en inzet naast het lesgeven. Dit werd door de Jury gewaardeerd.

Het Juryrapport is te lezen op de site van dag van de leraar. Dit zijn enkele belangrijke pluspunten van Rudi Hoffman volgens de Jury. "Rudi kun je midden in de nacht bellen voor alles. Alle leerlingen hebben zijn 06-nummer, maar tegelijkertijd wijst hij hen op hun eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Dankzij hem begrijpen leerlingen de wereld. Hij is in staat een veilige sfeer te creëren in de klas, waardoor alles bespreekbaar is. Hij geeft met hart en ziel om de leerling en de school, soms zoveel dat hij naar huis moet worden gestuurd.

Rudi is de motor in de onderwijsontwikkeling op school: het leerwerkhuis. Hij heeft een boek geschreven en is daarmee op tv geweest. Rudi betrekt de buitenwereld bij de school, bijvoorbeeld door gastdocenten uit te nodigen. Na dertig jaar werken in het onderwijs blijft hij zich vernieuwen en ontwikkelen."
Provincie:
Tag(s):