woensdag, 20. december 2006 - 15:30

Ruim 3000 bezoekers bij grootste kerststal ter wereld

Weert

Al meer dan 3000 bezoekers hebben gedurende de afgelopen dagen de grootste kerststal ter wereld in Weert bewonderd. De reacties van de bezoekers zijn overwegend positief. Bezoekers spreken hun waardering en bewondering uit over hetgeen in vier dagen is opgebouwd.

‘De meeste mensen vinden de kerststal de moeite waard, maar er zijn ook geluiden gehoord dat deze kerststal niet te vergelijken is met die in de St. Martinuskerk vroeger’, aldus Peter Gloudi namens de organisatie. Volgens hem ligt dat ook aan het feit dat je met een tent niet zo de hoogte in kunt gaan als het binnenschip van een kerk. ‘In een kerk heerst toch een andere sfeer. Daar zijn we ons van bewust’, aldus de woordvoerder.

De kerststal is in vier dagen opgebouwd. Voor dit project zijn meer dan 20 vrachtwagens materiaal gebruikt. De Kerststal heeft een oppervlakte van 400 m², waarvan 300 m² is overdekt. Het thema van het gehele schouwspel is ‘Samen onder één ster’. Naast levende dieren zijn er ook meer dan 100 inheemse en uitheemse opgezette dieren te bewonderen. Ook beelden meer dan 20 beelden het kerstverhaal uit. De Kerststal is nog tot en met zondag 7 januari te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):