woensdag, 20. september 2006 - 16:22

Ruim 70 bromfietsers bekeurd

Heerlen

Bij een grootscheepse bromfietscontrole in Hoensbroek heeft de politie dinsdag 72 bekeuringen uitgeschreven en vier bromfietsen in beslag genomen.

De agenten werden bij hun actie geholpen door collega’s van het Verkeers Handhavings Team (VHT) en negen motorrijders. Deze pikten de bromfietsers uit het verkeer en begeleidden hen naar de controleplaats aan de achterzijde van het bureau in Heerlen Noord. In totaal werden 160 jongelui met hun tweewielers gecontroleerd.

Van dit aantal bleek dat er 32 opgevoerd waren. En in vier gevallen bestond het vermoeden dat zij van diefstal afkomstig zijn en werden daarom in beslag genomen.
Negen bestuurders hadden geen certificaat en een zelfde aantal had het papiertje niet bij zich. Vier jongelui had het kentekenbewijs niet bij zich en 5 hadden een oranje plaat aangebracht op hun snorfiets of –scooter en 3 droegen geen helm. Drie personen kregen een bon omdat zij onverzekerd rond reden.

Opvallend was dat de meesten hun vervoermiddel nog niet voorzien hadden van een kentekenplaat. Vanaf 1 oktober 2006 moeten zij hun voertuigen laten keuren bij het RDW en kan dat niet meer bij de bromfietshandelaar.
Provincie:
Tag(s):