donderdag, 13. april 2006 - 23:17

Ruim 8 miljoen sigaretten in beslag genomen

De FIOD-ECD heeft woensdagavond, tijdens een aantal doorzoekingen in Zuid-Limburg, ruim 8 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen, Daarbij zijn 4 personen aangehouden, zo meldt het Functioneel Parket.

De doorzoekingen vonden plaats in een aantal woningen en een loods in Zuid-Limburg, in het kader van een onderzoek naar de handel in illegale sigaretten. In de loods werden 24 Big Bags en 12 pallets aangetroffen. De Big Bags waren gevuld met zout en op de pallets lagen houten vloerdelen. In beide waren sloffen sigaretten weggewerkt.

Naast de sigaretten is een aantal computers en een vuurwapen in beslag genomen. De aangehouden personen zijn in verzekering gesteld en zijn afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Engelse markt. Door de illegale handel is de Nederlandse Staat ruim €1.200.000 euro aan accijns, BTW en invoerrechten misgelopen.

Naast de sloffen sigaretten werden er op 4 plaatsen in de loods hennepkwekerijen aangetroffen. Nader onderzoek naar deze kwekerijen zal worden gedaan door de plaatselijke politie.
Provincie:
Tag(s):