woensdag, 21. juni 2006 - 15:47

Ruim 8 ton subsidie voor opzet WTC

Heerlen

Er komt in totaal € 880.000,- beschikbaar voor de start van het World Trade Center (WTC) op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis in Heerlen. Dit meldt de provincie vandaag. Dit bedrag is bedoeld voor de komende 3 jaar en zal worden ingezet voor de opzet en ontwikkeling van het WTC als platform voor internationaal en grensoverschrijdend ondernemen.

De subsidie is bedoeld voor de startfase. Na de startfase zal het WTC zelfstandig moeten functioneren als hét centrale aanspreekpunt voor ondernemers op het gebied van grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten en internationaal ondernemen in de Euregio Maas-Rijn. Het doel is om grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten te stimuleren. Met de vestiging van het WTC op Avantis wordt grensoverschrijdende samenwerking en bedrijvigheid verankerd in de Euregio Maas-Rijn. Dat zal de concurrentiepositie van bedrijven in de Euregio binnen Europa versterken.

In april 2000 heeft de gemeente Heerlen een licentie verworden voor de vestiging van een World Trade Center (WTC). Deze licentie is verstrekt door de World Trade Centers Association in New York en geeft recht op het voeren van de naam en het logo WTC. Deze vereniging is omstreeks 1970 gestart met de opbouw en ontwikkeling van een wereldwijd netwerk van internationale handelscentra (WTC’s). Doelstelling van het WTC is ‘to help people trade’. Inmiddels zijn er ruim 300 WTC’s actief, verspreid over 95 landen in de wereld. In Nederland zijn WTC’s te vinden in: Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Leeuwarden.
Provincie:
Tag(s):