vrijdag, 19. mei 2006 - 13:38

Ruim 80 bekeuringen bij aangekondigde verkeerscontroles

Nijkerk

Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden heeft donderdag bij verkeerscontroles in Nijkerk en Hoevelaken in totaal 82 bekeuringen uitgedeeld. De controles waren vooraf aangekondigd en spitsten zich toe op het gebruik van autogordels en valhelmen en snelheidsovertredingen. Maar ook andere verkeersovertredingen kwamen aan bod.

Tussen kwart over drie en kwart over zes werd gecontroleerd op de Paasbosweg in Nijkerk. Van de 425 passanten bleken er 51 te hard gereden te hebben. Hoogst gemeten snelheid was 87 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Nog eens vier automobilisten kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Bij 17 bromfietsers die aan controle werden onderworpen werden geen overtredingen geconstateerd.
In Hoevelaken werd gecontroleerd tussen kwart over zeven en half tien op de Oosterdorpsstraat, nabij de rotonde bij de Koninginneweg. Hier bleken 8 van de 175 gecontroleerde bestuurders te hard gereden te hebben. Hoogst gemeten snelheid daarbij was 70 km/u terwijl ook op deze weg 50 de limiet is. Tegen 15 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder gordel; één bromfietser kreeg een bon omdat hij geen helm droeg. Voor overige verkeersovertredingen werden nog eens 3 bonnen uitgedeeld: voor het niet handsfree bellen, niet tonen van het rijbewijs en geen kentekenplaat op de aanhangwagen.
Provincie:
Tag(s):