vrijdag, 10. februari 2006 - 14:26

Ruim €100.000 bijstandsfraude in Maastricht

Maastricht

De sociale recherche in Maastricht heeft drie gevallen van bijstandsfraude opgespoord. De gemeente Maastricht werd hierbij in totaal voor €105.000 benadeeld. De Sociale Dienst heeft de uitkeringen van de betreffende personen inmiddels stopgezet.

Een 53-jarige vrouw uit Maastricht, die een bijstandsuitkering van de gemeente Maastricht ontving, verzweeg dat zij gedurende enkele jaren samenwoonde met een 44 jarige partner welke een fulltime baan had. De partner had een postadres bij zijn moeder in Simpelveld.

Een 38-jarige vrouw uit Maastricht ontving eveneens een bijstanduitkering van de gemeente. Ook zij woonde al enkele jaren samen met een 42-jarige man in de gemeente Brunssum. De partner heeft een baan via een uitzendbureau.

De derde fraudezaak betrof een 35-jarige Maastrichtenaar die zich vanaf 2001 tot 2005 bezighield met het inrichten van hennepplantages en de kweek van hennepplanten. In 2005 heeft de politie enkele grote hennepplantages van de Maastrichtenaar ontmanteld. Omdat de man in die periode ook een uitkering van de gemeente genoot, wordt die van hem teruggevorderd. Het betreft een bedrag van € 55000,-.

Door de sociale recherche Maastricht zal tegen de verdachten proces-verbaal worden opgemaakt wegens valsheid in geschrifte en/of heling.
Provincie:
Tag(s):