maandag, 25. december 2006 - 10:45

Ruim vijf miljoen voor slachtoffers van landmijnen

Utrecht

De gezamelijke inzamelingsactie van de radiostations 3FM en Studio Brussel hebben ruim vijf miljoen euro opgebracht voor het Rode Kruis. De DJ’s van 3FM in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht zamelden 1.648.495 euro in, de Nederlandse regering doneerde daarop 1 miljoen euro. In Belgie verdubbelde de regering het opgehaalde bedrag. Het geld gaat naar slachtoffers van landmijnen.

Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga waren deze week de drijvende krachten achter Serious Request. Ze maakten 6 dagen lang radio, 24 uur per dag en aten niet. 3FM DJ Claudia de Breij liep met ruim 200 kilometer van het Glazen Huis in Leuven tot Utrecht. Een sponsorloop voor het Rode Kruis die 31.511 euro opbracht.

Met dit geld kan het Rode Kruis wereldwijd slachtoffers van landmijnen helpen. Het Rode Kruis besteedt het geld aan protheses, rolstoelen, krukken en fysiotherapie. Om te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van landmijnen, gaat het geld ook naar voorlichting.

Het Rode Kruis organiseert bijeenkomsten waar de bevolking wordt ingelicht over de gevaren van landmijnen. Kinderen leren bijvoorbeeld de verschillende types landmijnen herkennen en er vooral niet mee te spelen.
Provincie:
Tag(s):