donderdag, 21. september 2006 - 21:46

Ruimtereis voor Drentse kinderen

Annen

Op 28 september 2006 start op het schoolplein van obs De Eshoek in Annen een bijzonder project voor leerlingen in de hoogste groepen van het basisonderwijs. Het project “De Ruimtewacht� laat kinderen kennis maken met nieuwe media/ict, theater en beeldende kunst

Acteur Henk de Reus van het Drents Jeugd Theatergezelschap De Reus speelt kapitein Kurk in “De Ruimtewacht�. Deze excentrieke kapitein heeft zo zijn eigen redenen om regelmatig ruimtereizen te maken en dit strookt niet altijd met de belangen van de vluchtleiding.

Kapitein Kurk brengt het verloop van een reis regelmatig in gevaar. Als de situatie weer eens kritiek wordt doet hij een beroep op de bemanning om hem te helpen.

“De Ruimtewacht� heeft tot doel het Ict-gebruik onder kinderen te stimuleren. Het project is door de 3D-computeranimatiestudio Happy Ship uit Groningen en Kunst & Cultuur Drenthe ontwikkeld. De leerlingen leren in het project het internet kennen en gebruiken als informatiebron en de computer te gebruiken als verwerkingsinstrument en kunstmedium.

De voorstelling in de vrachtwagen, de virtuele ruimtereis naar een geheime locatie in het heelal en de verwerking op de computer hebben een prominente rol in “De Ruimtewacht�.
Voor de stemmen in het ruimteschip heeft Kunst & Cultuur Drenthe o.a. een beroep gedaan op de Drentse commissaris van de Koningin, Relus ter Beek, zangeres Margriet Eshuijs en cabaretier Arno van der Heyden.
Provincie:
Tag(s):