donderdag, 1. juni 2006 - 14:29

Run op 10-euro-tickets van jarige Thalys

Amsterdam

Thalys, de hogesnelheidstrein die Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met elkaar verbindt, bestaat 10 jaar. Sinds de start op 2 juni 1996 hebben zo’n 52 miljoen reizigers tussen Amsterdam, Brussel, Keulen en Parijs gebruik gemaakt van de Thalys.

Michiel van Roozendaal, directeur NS Internationaal: “Thalys is een echt succes geworden en zal zich de komende jaren verder ontwikkelen. Met de komst van een hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Antwerpen, zal de reistijd nog verder afnemen. Met een nieuwe reistijd van 3 uur en 13 minuten, heeft Thalys dan een ijzersterke positie ten opzichte van de auto en het vliegtuig.�

De Thalys startte op 2 juni 1996 en reed toen nog in 4 uur en 47 minuten van Amsterdam via Brussel naar Parijs. Bij de start reed Thalys alleen nog in Frankrijk 300 km/u. Vanaf december 1997 kon dit ook in België door de opening van de hogesnelheidslijn tussen Brussel en de Franse grens. Daardoor werd de reistijd met nog eens een half uur verkort. Hierdoor lag Amsterdam ineens op 4.09 u van Parijs en duurde de rit Rotterdam-Parijs slechts 3.09 uur.

Ter gelegenheid van deze verjaardag heeft NS Internationaal een speciale reizigersaanbieding. Al voor 10 euro kan men in de maanden juli en augustus naar Parijs. Deze actie is de afgelopen nacht om 0.00 uur gestart. In korte tijd heeft een record aantal mensen tickets geboekt, zodat in korte tijd de populairste vertrektijden waren uitverkocht.

Er is nog een aantal tickets beschikbaar, maar de verkoop loopt storm. Aangeraden wordt om er snel bij te zijn, want op is op. Als de tickets voor dit jubileumtarief zijn uitverkocht is er ook nog een actietarief van 25 euro beschikbaar.

Vanaf 1 juni zijn voor deze speciale actietarieven meer dan 10.000 actietickets te koop. Deze kunnen geboekt worden via www.nsinternationaal.nl, maar ook via 0900-9296 en via reisagenten en de internationale balies op de grote NS stations.
Reizen kan dan in de maanden juli en augustus.

Deze aanbieding geldt zolang de voorraad strekt.
Provincie:
Tag(s):