woensdag, 26. april 2006 - 16:36

Russo-Baltique

De Russische autoproducent Russo-Baltique beleeft met de introductie van een opvallende conceptcar zijn rentree. Het bedrijf heeft lange tijd geen auto´s meer geproduceerd. Tijdens het beroemde Concorso d´Eleganza Villa d´Este presenteerde Russo-Baltique een designstudie.

Russo-Baltique is opgericht in 1909 en was de eerste Russische autobouwer. Tussen 1909 en 1915 werden de auto´s gebouwd in Riga (tegenwoordig de hoofdstad van Letland). Later opende Russo-Baltique een tweede fabriek in Sint-Petersburg. In 1922 verhuisde de productie naar Moskou. Op autogebied horen we tegenwoordig niets meer van het Russische bedrijf. Wel is men momenteel nog druk doende met de productie van trailers.

Ontwerpwedstrijd
Tot een jaar geleden was het erg stil rond Russo-Baltique. Totdat er een ontwerpwedstrijd werd bedacht. De opdracht was om een auto te ontwerpen waarbij de ontwerper zijn of haar visie liet zien op de klassieke Russchische automobiel. Uit deze ontwerpwedstrijd is deze opvallende conceptcar ontstaan. De auto is gebouwd bij GERG. Dit Duitse bedrijf bouwt conceptcar voor vele vooraanstaande autofabrikanten en levert bovendien onderdelen aan diverse Formule 1 en DTM teams.

Biturbo V12
Technisch is de conceptcar van Russo-Baltique grotendeels gebaseerd op de Mercedes CL 65 AMG. De V12 biturbo motor meet een inhoud van 6.0 liter en is goed voor een vermogen van 555 pk. Een groot deel van de carrosserie is gemaakt van carbon fiber en het dak kan naar wens van de inzittenden licht doorlaten. Een opvallend designkenmerk betreft de afgedekte achterwielen. Ook de LED-verlichting geeft de Russo-Baltique een kenmerkende uitstraling.

Productie in 12 maanden
Voor geïnteresseerden kan Russo-Baltique de auto binnen 12 maanden bouwen. Daarbij werkt men volgens het principe dat de klant de auto geheel naar wens kan aankleden.
Categorie:
Tag(s):