zaterdag, 4. februari 2006 - 2:44

Ruzie over honden loopt uit de hand

Zevenaar

Een ruzie tussen twee inwoners van Zevenaar over het aanlijnen van honden is donderdag dusdanig uit de hand gelopen dat er een handgemeen ontstond. Daarbij raakte een 48-jarige man gewond. Door de politie is een 36-jarige man als verdachte aangehouden. Het slachtoffer, dat onder andere beetwonden had opgelopen, moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De twee mannen kwamen elkaar tegen in het Freulebos aan de Schievestraat terwijl zij daar hun honden uitlieten. Volgens beide mannen was er al eerder onenigheid geweest over het aanlijnen van de honden.

Een woordenwisseling tussen beiden zou vervolgens zijn uitgemond in een schermutseling, waarbij over en weer zou zijn geslagen. De 48-jarige kwam daarbij te vallen en is daarbij vermoedelijk ook gebeten door de hond van de 36-jarige. Na het voorval meldde het slachtoffer zich bij de politie voor het doen van aangifte.

De 36-jarige meldde zich daar later ook en werd vervolgens aangehouden. Na verhoor is de 36-jarige verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij heeft de schermutseling toegegeven. Volgens zijn verklaring had hij zich echter verweerd tegen een aanval van de 48-jarige man.
Provincie:
Tag(s):