vrijdag, 9. juni 2006 - 23:15

Samen de pot op

Eindhoven

Ontwerpers Henk-Jan Willems en Jasper Noldus van het Centrum Eerlijke Techniek uit Rotterdam hebben er goed over nagedacht. De sociale contacten op het toilet moeten worden verbeterd, aldus het ontwerpersduo. Volgens de ontwerpers is er behoefte aan een dergelijk toilet waar het gezellig is en waar men sociaal met elkaar de behoefte gedaan kan worden.

"Het toilet is geschikt voor zowel mannen als vrouwen", legt Henk-Jan uit. "Middels een plasgoot kan zowel de man als de vrouw hygiënisch uit de voeten. Koppeltjes kunnen dus voortaan samen naar de wc en dat is tevens goed voor het sociale contact en het is nog gezellig ook.

Voor vrouwen is het soms een drama om op festivals hygiënisch naar het toilet te gaan. Met ons toilet kan dat wel. Er is geen toiletcontact nodig en mocht dat onverhoopt toch noodzakelijk zijn, dan zijn daar speciale handschoentjes voor beschikbaar. Het ideale van dit toilet is, dat het geschikt is voor zowel mannen als vrouwen".

Wie denkt dat het hier om een kunstzinnig ontwerp gaat heeft het mis. "We zijn een ontwerpbureau dat zich toespitst op design. We maken producten van standaard onderdelen. We presenteren nu een prototype maar als er animo is, dan wordt er een RVSversie gemaakt, die nog makkelijker schoon te houden is", zegt Noldus.

Wie het toilet wil proberen is dit weekend welkom op het EDIT Festival in Eindhoven. Het Rotterdamse ontwerpbureau staat daar met het prototype.
Provincie:
Tag(s):