donderdag, 6. juli 2006 - 10:06

Samen werken aan schoner water

Bunschoten

De gezamenlijke overheden (Rijkswaterstaat IJsselmeergebied, Waterschap Vallei & Eem en de gemeenten Almere, Blaricum, Bunschoten, Huizen, Naarden, Nijkerk en Zeewolde) hebben woensdag een convenant om samen te werken aan een schoner Eem- en Gooimeer ondertekend.
De ondertekening vond plaats bij Watersportvereniging de Eendracht in Bunschoten-Spakenburg. In het Eem- en Gooimeer komt veel algenoverlast voor. De algen vormen stinkende drijflagen in het water. Recreanten klagen soms over negatieve beleving en hinder.

Voor een integrale aanpak van de problematiek hebben de betrokken overheden een scenariostudie uitgevoerd. Dit project, ‘BEZEM� genoemd (Bestrijding Eutrofiëring ZuidelijkE randMeren), heeft inmiddels geleid tot een aantal afspraken die woensdag 5 juli met de ondertekening van het convenant bekrachtigd werden. Door het uitvoeren van de afspraken werken de verschillende betrokkenen vanuit hun eigen gebied en verantwoordelijkheden gezamenlijk aan schoner water in het Eem- en Gooimeer. Het doel van deze samenwerking is dat mens en natuur weer kunnen genieten van het gebied.
Provincie:
Tag(s):