dinsdag, 9. mei 2006 - 13:37

Sanering Bergsven

Veghel

Voorbereidingen voor de sanering Bergsven 6 op bedrijventerrein de Doornhoek vinden plaats vanaf 11 mei. De daadwerkelijke uitgraving start op 15 mei en zal twee weken in beslag nemen. In opdracht van de gemeente Veghel gaat Gebr. Dijkhoff uit Heeswijk Dinther de sanering uitvoeren.

De ernstig verontreinigde grond met asbest wordt afgevoerd naar een daartoe erkende reiniger A. Jansen bv in Helmond. Search Milieu uit Heeswijk Dinther begeleidt op milieukundig gebied namens de gemeente deze sanering.

Na afloop van de ontgraving worden er monsters genomen van de putbodem en putwanden om vast te stellen of er de verontreinigde grond allemaal is afgevoerd. In de loop van week 21 wordt de ontgraving aangevuld met zand van de Doornhoek zelf; deze is milieutechnisch gekeurd en schoon verklaard.

Augustus/september 2005 zijn de opstallen van Bergsven 6 op de Doornhoek gesloopt ten behoeve van de verkoop van bedrijventerrein Doornhoek. Tijdens de sloop is er asbest aangetroffen, waarna de sloop gedeeltelijk is stilgelegd. Bij het bodemonderzoek is de aanwezigheid van asbest vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):