donderdag, 26. januari 2006 - 22:11

Santana Motor officieel importeur van stoere 4x4 voertuigen

Onlangs is Santana Motor Nederland aangesteld als de officiële importeur in Nederland van het stoere Spaanse automerk Santana, dat zijn roots heeft in de productie van Land Rover-modellen voor de exportmarkten. Ook worden veel 4x4 modellen van Suzuki door de Spaanse autofabrikant geproduceerd.

René Leeuwenkamp, directeur van Santana Motor Nederland: “Ons bedrijf is van oudsher gespecialiseerd in echte 4x4 terreinvoertuigen en mede door onze expertise zijn wij vorig jaar door Santana uit Spanje benaderd met het verzoek de officiële import op ons te nemen. Een regelrechte uitdaging, om dat woord maar eens te gebruiken. Het is gelukt om binnen een jaar een serieuze organisatie op te kunnen zetten, waarbij we naast ons importbedrijf ook al enkele dealers hebben aangesteld. Dat distributienetwerk zal overigens nog worden uitgebreid. Tevens zullen wij over enige tijd een nieuw pand in gebruik nemen.�

Santana Motor Nederland opereert vanuit haar vestiging in Purmerend, waar momenteel hard wordt gewerkt aan de uitbreiding van het bedrijf. René Leeuwenkamp: “Naast ons huidige pand wordt momenteel gewerkt aan een ruime nieuwe showroom in echte ‘outdoor’ sfeer, de ambiance waar Santana zich thuis voelt. Daarnaast bereiden wij ons voor op de uitbreiding van ons leveringsprogramma.�

Santana mikt met haar modellen op een specifieke doelgroep van praktische 4x4 gebruikers die prijs stellen op praktische gebruiksmogelijkheden en een robuust karakter. De Santana was jaren geleden al het voorbeeld van de ultieme 4x4 terreinwagen, toonaangevend in uitvoering, techniek en prestaties in een gunstige prijs/prestatieverhouding. De modellen van Santana kenmerken zich door een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, betrouwbaarheid en bedieningsgemak en uiteraard ongekende prestaties in het terrein.

Santana Motor S.A.
Santana Motor S.A. is gevestigd in Linares (Andalusië) in het zuiden van Spanje, waar zo’n vierduizend medewerkers betrokken zijn bij de productie van Santana. Santana Motor is een van de weinige automobielfabrikanten ter wereld die uitsluitend 4x4 voertuigen ontwikkelt en produceert. Santana heeft meer dan 46 jaar ervaring in de fabricage en ontwikkeling van 4x4 modellen. Land Rover / Santana heeft 279.848 4x4 voertuigen gebouwd, deels voor Land Rover U.K. en deels voor eigen exportmarkten. Vele innovaties die tot op de dag van vandaag ook in andere 4x4 merken worden aangetroffen zijn ontwikkeld en gefabriceerd door Santana Motor.

Suzuki Japan heeft Santana Motor in 1993 uitgekozen als licentiepartner voor de fabricage van de Suzuki Samurai, Vitara en Jimny voor de Europese markt. Van deze modellen zijn tot op heden 437.422 stuks gefabriceerd in de fabriek in Linares.

De productie van het huidige model, de Santana PS10, is gestart in november 2002 met de Station Wagon 5-deurs LWB. Maar er wordt door Santana Motor voortdurend gewerkt aan innovaties, verbeteringen en uitbreiding van de modellenreeks, zoals de 2-deurs pick-up en een 3-deurs Station Wagon. Deze uitvoeringen zijn op dit moment in ontwikkeling en zullen binnenkort aan de modellenreeks worden toegevoegd.

Alle Santana-modellen zijn ontwikkeld en gefabriceerd met het doel om uitstekend te kunnen presteren in het zwaarste terrein en onder extreme klimatologische omstandigheden.
Prestaties en betrouwbaarheid zijn wereldwijd uitgebreid getest onder de zwaarste condities door hulp- en reddingsdiensten, legereenheden, bosbouwers en civiele diensten.

Santana Motor heeft van de Spaanse overheid de opdracht gekregen om 3.000 eenheden te produceren, waarvan 2.000 stuks in militaire uitvoering worden aangepast. Ook zijn door Santana Special Vehicles Operations 150 speciale Santana’s gebouwd die dienst zullen doen als politieauto in het Midden-Oosten.

Prijzen, garantie & assistentie
De Santana PS10 Plus (5-9 persoonsuitvoering) is er vanaf € 37.900,- incl. BTW en BPM, terwijl de Commercial uitvoering een prijskaartje heeft van € 23.900,- ex BTW en BPM.
Iedere nieuwe, door Santana Motor Nederland geleverde Santana, heeft 2 jaar volledige fabrieksgarantie, met een maximum van 75.000 km. Voor elke Santana, voorzien van een kenteken geregistreerd in Nederland geldt tevens een uitgebreide 24-uurs hulpverlening bij eventuele pech onderweg voor een periode van 2 jaar.
Categorie:
Tag(s):