vrijdag, 27. januari 2006 - 8:44

Santana nieuw merk in Nederland

Sinds enige tijd is het Spaanse automerk Santana leverbaar op de Nederlandse markt. Santana maakt uitsluitend 4x4 voertuigen die bedoeld zijn voor het échte ruige terreinwerk. Op dit moment timmert de Nederlandse importeur hard aan de weg.

Een jaar geleden werd de nieuwe Nederlandse importeur benaderd door Santana in Spanje met het verzoek om de officiele import voor hun rekening te gaan nemen. Binnen een jaar tijd is Sanata Motor Nederland uitgegroeid tot een serieuze organisatie. Met een nieuw pand in het vooruitzicht en enkele aangestelde dealers is de importeur klaar om Santana op de Nederlandse markt neer te gaan zetten.

Santana Motor S.A. is gevestigd in Linares (Andalusië) in het zuiden van Spanje, waar zo’n vierduizend medewerkers betrokken zijn bij de productie van Santana. Santana Motor is een van de weinige automobielfabrikanten ter wereld die uitsluitend 4x4 voertuigen ontwikkelt en produceert. Santana heeft meer dan 46 jaar ervaring in de fabricage en ontwikkeling van 4x4 modellen. Land Rover / Santana heeft 279.848 4x4 voertuigen gebouwd, deels voor Land Rover U.K. en deels voor eigen exportmarkten. Vele innovaties die tot op de dag van vandaag ook in andere 4x4 merken worden aangetroffen zijn ontwikkeld en gefabriceerd door Santana Motor.

Santana mikt met haar modellen op een specifieke doelgroep van praktische 4x4 gebruikers die prijs stellen op praktische gebruiksmogelijkheden en een robuust karakter. De Santana was jaren geleden al het voorbeeld van de ultieme 4x4 terreinwagen, toonaangevend in uitvoering, techniek en prestaties in een gunstige prijs/prestatieverhouding. De modellen van Santana kenmerken zich door een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, betrouwbaarheid en bedieningsgemak en uiteraard ongekende prestaties in het terrein.

De productie van het huidige model, de Santana PS10, is gestart in november 2002 met de Station Wagon 5-deurs LWB. Het model is in Nederland leverbaar vanaf € 37.900,-. Een grijs-kenteken uitvoering is leverbaar vanaf € 23.900,- ex. btw en bpm. Op dit moment wordt er door Santana Motor voortdurend gewerkt aan innovaties, verbeteringen en uitbreiding van de modellenreeks. Op komst zijn een 2-deurs pick-up en een 3-deurs Station Wagon. Deze uitvoeringen zijn op dit moment in ontwikkeling en zullen binnenkort aan de modellenreeks worden toegevoegd.

Santana Motor heeft van de Spaanse overheid de opdracht gekregen om 3.000 eenheden te produceren, waarvan 2.000 stuks in militaire uitvoering worden aangepast. Ook zijn door Santana Special Vehicles Operations 150 speciale Santana’s gebouwd die dienst zullen doen als politieauto in het Midden-Oosten.
Categorie:
Tag(s):