maandag, 3. april 2006 - 12:11

Schaatsen en Zwemmen voor Water

Piet Paulusma, de bekendste weerman van Nederland, reikte op maandag de Schaatsen en Zwemmen voor Water Trofee uit aan de leerlingen van RKSB Martinus in Twello. In het kader van de landelijke scholierenactie Schaatsen en Zwemmen voor Water van kindgerichte ontwikkelings-organisatie Plan Nederland, hebben de 300 deelnemende leerlingen van RKBS Martinus een recordbedrag van € 8.882,20 bijeengebracht voor veilig water in Afrika.

De leerlingen van basisschool De Wingerd, ook in Twello, behaalden samen de tweede prijs met een bedrag van € 7.235,77.

In totaal heeft de actie Schaatsen en Zwemmen voor Water ruim € 880.300 opgebracht.

De landelijke scholierenactie Schaatsen en Zwemmen voor Water wordt elke twee jaar door Plan Nederland georgani-seerd. In het kader van de actie proberen de leerlingen van basisscholen in heel Nederland zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor een (drink)waterproject van Plan met het schaatsen van rondjes op de ijsbaan en het zwemmen van baantjes in het zwembad. Daarbij laten zij zich per geschaatst rondje of getrokken baantje sponsoren door familie, vrienden, buren...

De opbrengst van de actie is steeds bestemd voor een grootschalig drinkwaterproject in Afrika. In 2001 was dat Niger en in 2003 Kenia. Dit jaar schaatsten en zwommen ruim 23.000 leerlingen van 445 basisscholen voor veilig water in de Afrikaanse landen Benin, Ethiopië, Kameroen en Tanzania. Dit jaar wordt voor het eerst de Schaatsen en Zwemmen voor Water Trofee uitgereikt.

De leerlingen en leerkrachten van RKBS Martinus, winnaars van de eerste Schaatsen en Zwemmen voor Water Trofee, hebben zich enorm ingespannen om de actie Schaatsen en Zwemmen voor Water tot een succes te maken. In de actieweek, van 7 tot en met 11 november, stond de hele school in het teken van drinkwaterproblematiek en veilig drinkwater in Afrika. Alle leerlingen deden mee aan de actie en er werd zelfs een waterlied gecomponeerd en gezongen voor de ouders.

Plan vindt dat ieder kind recht heeft op een goede gezondheid en dus op veilig drinkwater en goede hygiëne. Plan wil daarom – onder meer met de actie Schaatsen en Zwemmen voor Water – bijdragen aan het oplossen van het waterprobleem in de landen in Afrika waar Plan werkt.

De opbrengst van Schaatsen en Zwemmen voor Water is dit jaar bestemd voor waterprojecten in Benin, Ethiopië, Kameroen en Tanzania.
Provincie:
Tag(s):