woensdag, 11. oktober 2006 - 21:19

Schaatsen in centrum Emmen

Emmen

De gemeente Emmen draagt € 22.500 bij aan een tijdelijke ijsbaan in het centrum van de stad. Het initiatief van een drietal jonge ondernemers uit de regio wordt hiermee ondersteund. Van 9 december 2006 tot 6 januari 2007 moet de ijsbaan open zijn voor publiek. De ijsbaan wordt gelegd op het Marktplein, naast de kerk.

De plannen voor een dergelijke ijsbaan zijn er al langer. Verschillende initiatieven strandden tot dusver. Nu zijn verschillende partijen samen opgetrokken met als resultaat dat aan het einde van dit jaar het centrum van Emmen een winters en sfeervol karakter zal hebben.

Het beheer en de exploitatie van de ijsbaan liggen in handen van de drie externe partijen. Wel wordt er door samenwerking tussen deze partijen en gemeente Emmen alles aan gedaan om de baan zo goed mogelijk te benutten. Te denken valt dan aan bijvoorbeeld activiteiten voor scholen.

De totale kosten van de ijsbaan zijn € 125.000,-. Via sponsoring moet dit bedrag worden gevonden. De gemeente Emmen heeft nu toegezegd maximaal € 22.500,- beschikbaar te stellen, waarvan ook een deel uit sponsoring gedekt wordt. Een ander deel van dit bedrag is een bijdrage vanuit ´Emmen Maakt Meer Mogelijk´.
Provincie:
Tag(s):