dinsdag, 5. september 2006 - 23:36

Schade door brand in stroverwerkingsbedrijf

Winschoten

In een productietoren van een stroverwerkingsbedrijf aan de Kartonbaan in Winschoten heeft dinsdagavond brand gewoed. Tijdens het productieproces is, door nog onbekende oorzaak, in de toren brand ontstaan. Het vuur greep snel om zich heen en de vlammen sloegen uit het dak van de metershoge productietoren. Bij het aanrijden schaalde het korps van Winschoten al op naar middelbrand en vervolgens grote brand, zodat ook omliggende korpsen en ondersteunend materieel uit Groningen gealarmeerd werden.

De gezamenlijke brandweerinzet heeft er voor gezorgd dat de brand beperkt bleef tot de productietoren. Naastgelegen opslagloodsen, waarvan er één grotendeels gevuld was met strobalen, konden worden behouden en liepen geen schade op.

Uit voorzorg heeft men strobalen uit de loods gehaald. Ook de goede brandpreventieve maatregelen, als de compartimentering van het gebouw, hebben er mede voor gezorgd dat de brand niet verder kon uitbreiden. Het personeel kon zichzelf in veilgheid brengen. Er vielen geen gewonden.
Naar de exacte oorzaak van de brand zal nader onderzoek worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):