donderdag, 16. november 2006 - 14:35

Schadevergoeding voor omstander NAC Breda-FC Groningen

Breda / Tilburg

Bij de wedstrijd NAC- FC Groningen in februari 2005 deden zich ernstige voetbalrellen voor. Daarbij voerde de politie een aantal charges uit waarbij onder meer de heer Knuit is aangehouden voor openlijke geweldpleging. Bij deze aanhouding heeft de politie geweld toegepast en liep de heer Knuit letsel op.

Nadat hij door de rechtbank Breda in augustus 2006 werd vrijgesproken van deze openlijke geweldpleging heeft een gesprek plaatsgevonden tussen de korpsleiding en de heer Knuit. Plv. korpschef Paulissen heeft hierbij aangegeven dat hij het betreurt dat de heer Knuit als onschuldig omstander letsel heeft opgelopen. De politie heeft daarom besloten een schadevergoeding toe te kennen.

Daarnaast heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de heer Knuit en één van de politiemensen die destijds de aanhouding verrichtte. Daarbij is gewezen op de hectiek van die avond en de moeilijke situatie waaronder de politie moest handelen. Het is daarbij nooit de bedoeling geweest dat ook een onschuldige omstander zou worden betrokken bij een politiecharge en hierbij letsel zou oplopen. De heer Knuit heeft van zijn kant aan de politiemensen verteld begrip te hebben voor het feit dat deze politiemensen die avond onder extreme omstandigheden hun werk moesten uitvoeren. Beide partijen beschouwen de zaak hiermee als afgedaan.
Provincie:
Tag(s):