woensdag, 24. mei 2006 - 11:52

Scheidsrechter Roelof Luinge in het zonnetje gezet

Utrecht

Scheidsrechter Roelof Luinge is de winnaar van de Specsavers Gouden Kaart, seizoen 2005-2006. Daarmee is hij dus verkozen als scheidsrechter van het jaar. Hij werd op de accommodatie van Stichting Klein Galgenwaard in Utrecht door Specsavers in het zonnetje gezet.

Dat leverde hem een zonnebril, bloemen en uiteraard heel veel waardering op. De prijzen werden uitgereikt door een goede bekende van Luinge: FC Utrecht-speler Jean-Paul de Jong. Gedurende het voetbalseizoen hebben professionele rapporteurs wekelijks alle wedstrijden bezocht in het betaalde voetbal. Zij hebben de scheidsrechters beoordeeld op basis van vastgestelde criteria.

Specsavers – sponsor van de scheidsrechters in het betaalde voetbal – en de Telegraaf hadden de Gouden Kaart-wedstrijd georganiseerd. Roelof Luinge wordt ook nog gehuldigd tijdens het “Voetballer van het jaar Gala� op 28 augustus in Hilversum. Klein Galgenwaard is een stichting die het voor iedereen mogelijk wil maken om te sporten. Initiatiefnemer is Jean Paul de Jong. Specsavers heeft een substantieel bedrag gedoneerd aan deze stichting.
Provincie:
Tag(s):