woensdag, 23. augustus 2006 - 13:23

Schenking VC Brandweer aan Roemenië

Terneuzen

Vrijdagmiddag 25 augustus overhandigt dhr. J.A.H.Lonink, burgemeester van Terneuzen en voorzitter van het Veiligheidsbestuur een Verbindings-Commandowagen aan kolonel Stefan Condrate van de Roemeense brandweer uit Bistrita-Nassaud. De overhandiging zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Terneuzen.

Van woensdagavond 23 augustus tot maandagmorgen 28 augustus is een Roemeense delegatie van de brandweerregio Bistrita-Nasaud op bezoek bij de Veiligheidsregio Zeeland. De delegatie bestaat uit vier brandweerofficieren en een Roemeense tolk onder leiding van kolonel Stefan Condrate.

Reden van dit bezoek is dat deze delegatie kennis wil nemen van de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van multidisciplinaire samenwerking, waaronder de vorming van Veiligheidsregio’s. In Roemenië zijn grote veranderingen gaande op het gebied van veiligheid. De brandweer die momenteel nog militair georganiseerd is, zal eind 2006 de omslag maken naar een civiele organisatie. De delegatie kijkt hier verder ook naar krachtenbundeling met andere diensten, primair met de geneeskundige hulpverlening.

De veranderingen in Roemenië vinden plaats. ter voorbereiding op de verdere toetreding van Roemenië tot de Europese Unie. De regio Bistrita-Nasaud is een gebied met ca. 330.000 inwoners met als hoofdstad Bistrita waar zo'n 88.000 mensen wonen.
Provincie:
Tag(s):