woensdag, 22. november 2006 - 10:22

Scherven brengen ongeluk in Parkeergarage Oldehove

Leeuwarden

Bouwcombinatie Strukton en Hegeman heeft gemeld dat er een pallet met glasplaten gebroken is, die bestemd was voor een van de stijgpunten van Parkeergarage Oldehove.

Vanwege de veiligheidsnormen moeten alle vier uitgangsgebouwen gereed zijn, voordat de garage in gebruik kan worden genomen. Levering van dit soort specifiek glas duurt enkele dagen. Na plaatsing van het glas moet onder andere de brandweer de garage nog op veiligheid keuren. Ook dat duurt enkele dagen.

Dit alles heeft invloed op de logistieke planning. Dit resulteert in een vertraging van de oplevering van de parkeergarage. De parkeergarage wordt nu dinsdag 28 november om 16.00 uur in plaats van woensdag 22 november geopend voor automobilisten.

De gemeente betreurt de vertraging enorm. Er is in de media al gecommuniceerd om bezoekers te attenderen op de opening van de nieuwe parkeergarage met ruim 525 parkeerplaatsen in hartje stad. De officiële opening die woensdag 22 november om 15.00 uur plaats zou vinden is afgelast. De winkeliers in de Kleine en Grote Kerkstraat zijn reeds geïnformeerd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bouwcombinatie vorige maand nog op het hart gedrukt om de twee jaar durende bouw binnen het afgesproken tijdsbestek af te ronden. Vanwege een eerdere vertraging in de levering van de staalconstructie heeft het werk de afgelopen weken onder enorme tijdsdruk gestaan.

Het boventerrein, het Oldehoofsterkerkhof, is vanwege de decembermaand compleet ingericht als parkeerterrein. Parkeren kan hier nog volop. In totaal zijn hier ongeveer 250 parkeerplaatsen beschikbaar. Dit is hetzelfde aantal als voor de start van de bouw van de parkeergarage.
Provincie:
Tag(s):