donderdag, 12. oktober 2006 - 8:50

Scheveningen is autokraken zat

Scheveningen

Scheveningen gaat vanaf 12 oktober de strijd aan met de autokraker. Leerlingen van de Mondriaan Onderwijsgroep geven tot en met het einde van dit jaar voorlichting aan autobezitters in Scheveningen over hoe ze een diefstal uit hun auto kunnen voorkomen.

Dat gebeurt in samenwerking met de politie en de gemeente. Burgemeester Deetman start donderdag om 10.45 uur de actie in café boekhandel Paagman aan de Frederik Hendriklaan 217.

Leerlingen van de Mondriaan Onderwijsgroep delen tasjes uit aan autobezitters waar ze hun spullen in kunnen doen. In de tas zit een brochure met tips en een spiegelhanger die de autokraker zegt dat de auto leeg is. In de komende weken gaan de leerlingen, die de studie Beveiligingsmedewerker volgen, de straat op om autobezitters over de actie te informeren.

In 2004 was het aantal autoinbraken gestegen tot 1.035. Vorig jaar stond de teller van het aantal autokraken in Scheveningen op 638. Deze daling is mede te danken aan de gerichte politiesurveillances en de aanpak van veelplegers. Toch nemen autobezitters hun kostbare spullen niet altijd mee naar binnen en blijven ze een lokkertje voor de autokraker.
Provincie:
Tag(s):