vrijdag, 2. juni 2006 - 18:00

Schietincident Oosterbeek opgehelderd

Oosterbeek

De politie heeft vastgested wie er betrokken geweest zijn bij het vermeende schietinicident in Oosterbeek. Er is met alle betrokkenen en het slachtoffer gesproken. Het slachtoffer is bij het incident slechts licht gewond geraakt. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts.

Het slachtoffer, een 29-jarige Nijmegenaar, doet echter geen aangifte. Hij geeft wel toe dat er sprake is geweest van een ruzie, doch wenst daar verder geen punt van te maken. De verdachte, een 23-jarige man uit Venlo is weinig mededeel-zaam. Hij ontkent dat er een schietincident heeft plaats gevonden.

Omdat de ware toedracht van het incident onduidelijk blijft en omdat de direct betrokkenen niet bereid blijken aan verder politieonderzoek mee te werken, investeren politie en justitie niet verder op dit incident.

Wel is er op de avond van het incident in de directe omgeving van Oosterbeek nog een vuurwapen gevonden. Dit wapen is in beslag genomen, doch het is onduidelijk wie de eigenaar van dit wapen is. Op grond van het sporenbeeld zou verondersteld kunnen worden dat het wapen in Oosterbeek is gebruikt, maar ook hierover wensen de betrokkenen geen informatie te geven.

Ook de 131 gehoorde passanten en getuigen kunnen geen bijzonderheden over het incident geven, die nader onderzoek rechtvaardigen. Daarmee wordt het dossier voorlopig gesloten.
Provincie:
Tag(s):