dinsdag, 7. maart 2006 - 21:07

Schietpartij in binnenstad Leeuwarden

Leeuwarden

In Leeuwarden heeft de politie twee mannen aangehouden die aan het eind van de dinsdagmiddag op elkaar aan het schieten waren. Het tweetal nam elkaar in de Oosterstraat tussen het winkelende publiek onder vuur. Bij deze schietpartij raakte niemand gewond.

Rond 16.40 uur werden meerdere schoten van vuurwapens gehoord. Op aanwijzing van getuigen konden vrijwel direct daarna drie verdachten in de omgeving worden aangehouden. Het ging om een 17-, een 15- en een 31-jarige inwoner van Leeuwarden. Bij één van hen werd een vuurwapen aangetroffen. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

's Avonds zijn nog twee verdachten aangehouden in Leeuwarden. Eén van hen werd vrij snel weer in vrijheid gesteld. De andere, een 34-jarige man uit Leeuwarden, wordt wel verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. Hij zit nog vast. Daarnaast heeft de politie onder leiding van de rechter-commissaris twee woningen in Leeuwarden doorzocht.

De plaats van het delict is dinsdag zorgvuldig onderzocht door de technische recherche. Vandaag zal een buurtonderzoek worden ingesteld en zullen de verdachten uitgebreid worden verhoord. Aanleiding tot het incident is vermoedelijk onenigheid tussen twee groepen. Wat daar de reden van is, is niet bekend.

De politie stelt een uitvoerig onderzoek in. Ze kan daarbij de hulp van getuigen goed gebruiken. Gezien de plaats en het tijdstip zijn er zeker veel getuigen van het incident. De politie roept hen op zich te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.
Provincie:
Tag(s):