maandag, 27. november 2006 - 16:47

Schiphol start in 2007 bedrijfsschool voor werkloze jongeren

Schiphol

Om de kans van werkloze jongeren op een baan op de luchthaven te vergroten, start Amsterdam Airport Schiphol in 2007 een bedrijfsschool. Minimaal twintig werkloze jongeren uit de regio Schiphol krijgen twee jaar lang een leer-werkplek aangeboden op het 'Schiphol College'. Als ze de opleiding succesvol afronden, kunnen ze instromen bij een van de bedrijfsonderdelen van Amsterdam Airport Schiphol.

President-directeur Gerlach Cerfontaine van Schiphol Group presenteerde het plan maandagmiddag in Amsterdam, tijdens de kickoff van C-yourself: een tv-serie bij de NPS over vmbo'ers en mbo'ers in het beroepsonderwijs. Het evenement werd onder meer bijgewoond door prinses Maxima.

Schiphol wil in het kader van verantwoord ondernemen een maatschappelijke bijdrage leveren, door jongeren die op dit moment geen kans maken op de arbeidsmarkt, een nieuw perspectief te bieden op het vinden van werk. Schiphol heeft daartoe de afgelopen jaren aan verschillende projecten deelgenomen. Met de keuze voor een bedrijfsschool wordt gekozen voor een structurele aanpak, die aansluit op de doelstellingen van de Taskforce Jeugdwerkloosheid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De bedrijfsschool van Schiphol gaat in 2007 van start met minimaal twintig leerlingen. De opleiding is gericht op werkloze jongeren, die eerder zijn uitgevallen op het ROC en wonen in de driehoek Castricum, Leiden, Amsterdam/Zaanstad: het zogenoemde CROS-gebied. De opleiding duurt maximaal twee jaar, waarbij de deelnemers vier dagen per week werken, en een dag theorieles volgen bij het ROC in Amsterdam.

Gerlach Cerfontaine stelde tijdens zijn toespraak: ,,In samenwerking met omringende gemeenten en op Schiphol gevestigde bedrijven willen we dit initiatief verder uitbreiden. Als wij groeien op Schiphol komen er meer banen. In dit kader nemen wij onze verantwoordelijkheid om samen met scholen en gemeenten te werken aan nieuwe perspectieven voor jongeren die een vak willen leren, die willen werken en daarmee kunnen scoren op de arbeidsmarkt.''
Provincie:
Tag(s):