maandag, 11. december 2006 - 16:32

Schiphol wil proef grondgeluid uitbreiden

Schiphol

Grondbewerkingen dempen grondgeluid. Dit concluderen onderzoeksinstituten TNO en Alterra Wageningen UR. Onlangs voerden zij een proef uit in Hoofddorp-Noord in opdracht van Amsterdam Airport Schiphol. Grondgeluid van startende vliegtuigen neemt aanzienlijk af wanneer de grond tussen de Polderbaan en Hoofddorp-Noord wordt omgeploegd.

Bewoners van Hoofddorp-Noord ervaren hinder van grondgeluid. Schiphol wil daarom de proef in de winter van 2007-2008 uitbreiden naar een groot gebied tussen de Polderbaan en Hoofddorp-Noord. Of de methode in de praktijk ook een succes is, moet dan blijken uit de ervaringen van omwonenden.

De proef is wereldwijd een primeur en is één van de deelprojecten van het overkoepelende project 'Hindervermindering Hoofddorp-Noord'. Het project is een samenwerkingsverband tussen Amsterdam Airport Schiphol, Gemeente Haarlemmermeer, Bewonersvereniging Hoofddorp-Noord en de CROS, Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol. In dit kader is onlangs een meetpost geplaatst in Hoofddorp-Noord die grondgeluid meet. Deze actuele metingen zijn te volgen op www.schiphol.nl/nomosonline.
Provincie:
Tag(s):