dinsdag, 27. juni 2006 - 10:49

Schoensmeer doet autovandalen de das om

Franeker

De politie heeft met de aanhouding van drie Franeker jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar, een groot aantal vernielingen van autospiegels en brievenbussen in Franeker en omgeving opgelost.

In de nacht van zaterdag op zondag is een 15-jarige jongen uit Franeker op heterdaad betrapt toen hij op de Buorren in Wijnaldum een spiegel van een auto van 51-jarige inwoner van het dorp probeerde te vernielen.

De eigenaar van de auto had uit voorzorg schoensmeer op zijn autospiegels gesmeerd. Hij zag dat de verdachte schoensmeer aan zijn handen had, hield hem aan en alarmeerde de politie. De jongen is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar bekende hij de vernieling, maar ook zijn medeverantwoordelijk voor gepleegde vernielingen aan auto’s in Franeker in de nacht van woensdag 21 juni op donderdag 22 juni.

Tijdens het verhoor bleek dat hij samenwerkte met twee jongens uit de gemeente Franekeradeel. Ook dit duo is aangehouden en wordt op dit moment door de politie verhoord.

Het trio heeft bekend dat ze de afgelopen maanden in Franeker en omgeving actief zijn geweest. Niet alleen met het vernielen van autospiegels, maar ook van groene particuliere brievenbussen. Het motief van de vernielingen is nog niet duidelijk. Het politieonderzoek gaat door en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

In verband met de ontwikkelingen van dit politieonderzoek, doet de politie nogmaals een beroep op gedupeerde inwoners van Franeker en omgeving om alsnog aangifte van hun vernielde zaken te doen.
Provincie:
Tag(s):