vrijdag, 17. maart 2006 - 20:32

Scholieren gewond na ontploffing waterstofbom

Zevenbergen

Vrijdagmiddag heeft de politie op een middelbare school in Zevenbergen een 17-jarige scholier uit die plaats aangehouden. De jongen had in de middagpauze een bommetje laten ontploffen op het schoolplein. Zes scholieren raakten gewond door een rondspetterend, bijtend middel. Zij werden door de huisarts behandeld voor tweedegraads brandwonden.

Een aantal scholieren had zelf een waterstofbommetje gemaakt in een frisdrankfles. De verdachte heeft de fles het schoolplein opgerold, met de bedoeling het te laten ontploffen op een gedeelte van het plein waar geen mensen stonden. De fles kwam echter in de buurt van een groep medescholieren terecht. Bij de ontploffing kwam het bijtende middel in het gezicht en op de kleding van de slachtoffers, die op vijf meter afstand stonden.

De school nam na het incident contact op met de wijkagent, die op de school getuigen heeft gehoord. Hierna is de verdachte scholier aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en mocht hierna weer naar huis. Een andere scholier die verdacht wordt van betrokkenheid moet nog worden gehoord. De school heeft de twee jongens voorlopig geschorst en beraadt zich nog over passende maatregelen.
Provincie:
Tag(s):