dinsdag, 21. november 2006 - 21:35

Scholieren Hondsrug College brengen hun stem uit

Emmen

Scholieren van het Hondsrug College hebben, dinsdag 21 november samen met ruim 200.000 andere scholieren in het land deelgenomen aan de digitale verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het digitale stemlokaal was dinsdag de gehele dag voor de leerlingen open. Leerlingen konden stemmen op alle partijen die meedoen aan de landelijke verkiezingen van woensdag 22 november.

“Het organiseren van schaduwverkiezingen op school is een ideale manier om de leerlingen meer te betrekken bij de politiek en een handig aanknopingspunt voor docenten om in de lessen aandacht te besteden aan politieke besluitvorming in Nederland�, zegt docent Rolf Albring. “Tijdens de lessen is de afgelopen weken stevig gediscussieerd over de programma’s van de verschillende politieke partijen.�

Het is interessant de uitslagen van Scholierenverkiezingen te vergelijken met de resultaten van echte verkiezingen. Winsten en verliezen van de partijen vertonen bij Scholierenverkiezingen in grote lijnen eenzelfde patroon als bij echte verkiezingen. Wel zijn de verschuivingen bij de Scholierenverkiezingen heftiger: een partij die sterk wint, wint onder scholieren nog sterker en omgekeerd.

De uitslag van de scholieren verkiezing is dinsdagmiddag in de Tweede Kamer bekend gemaakt.
De zetelverdeling is als volgt: PvdA: 32; SP: 31 ;CDA: 20 ;VVD: 19 ;PVV: 16; GL: 13; PvdD: 6 ;CU: 5; D66: 4 ;Fortuyn: 2 ;SGP: 1;EenNl: 1.
Provincie:
Tag(s):