dinsdag, 3. oktober 2006 - 15:17

Scholieren maken heide schoon in Harskamp

Ede

Op dinsdag 10 oktober gaan 450 kinderen opslag van struiken en jonge boompjes verwijderen op de heide in Harskamp. De kinderen komen van basisscholen uit Barneveld, Voorthuizen, Garderen, Kootwijkerbroek, Otterlo, Wekerom en Harskamp. De leerlingen zijn die dag te gast op het terrein van het Infanterie Schietkamp (ISK) van defensie.

Deze dag is een regionaal vervolg op de Natuur Opschoondag, die jaarlijks in Ede wordt georganiseerd. Afgelopen vrijdag 29 september was dit voor de achtste keer op de Edese Heide.

De Natuur Opschoondag is ontstaan uit het idee om een bijdrage te leveren aan het in stand houden van bijzondere en waardevolle natuurgebieden in onze omgeving. Gebieden, die niet alleen van grote betekenis zijn voor allerlei planten en dieren, maar ook voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, ruiters en allerlei andere gebruikers. Het ISK-terrein in Harskamp staat bekend om haar mooie bossen en heidevelden met vele soorten planten en dieren. Op 10 oktober gaan de deelnemers een dag aan het werk om te zorgen dat het gebied haar waarde voor de natuur behoudt.

De Natuur Opschoondag is een gezamenlijk initiatief van Regio VVV Veluwe Vallei, defensie (Dienst Vastgoed), Permar Groenvoorziening en de gemeente Ede. Door samenwerking met gemeente Barneveld en de plaatselijke VVV in Barneveld is de Natuur Opschoondag op 10 oktober voor het eerst een regionaal gebeuren.
Provincie:
Tag(s):