donderdag, 14. september 2006 - 10:19

School deelt wielklemmen uit

Gouda

Hogeschool Driestar educatief in Gouda heeft een nieuw initiatief gelanceerd om zelf de parkeerproblemen rondom de school aan te pakken. Studenten die dit jaar hun bolide fout parkeren krijgen één van de twee wielklemmen die de school speciaal voor de parkeeroverlast heeft aangeschaft, aldus facilitair manager Kees Codée.

Het verwijderen van de klem kost 40 euro. Op dit moment telt het parkeerterrein 150 parkeerplaatsen, maar in een aantal gevallen is dit niet genoeg. De school heeft zowel dag- als avondonderwijs. 's Avonds komen veel oudere studenten met de auto naar school en dan ontstaan vaak ook de parkeerproblemen.

Om dit probleem op te lossen heeft de school afspraken gemaakt met een nabij gelegen parkeergarage bij het station. Hier kunnen studenten hun voertuigen gratis parkeren, maar voor een aantal is driehonderd meter lopen al te veel en gooien ze hun auto nog liever voor de school op de stoep’ aldus Codée.

Afgelopen week heeft Codée drie wielklemmen uitgedeeld aan foutparkeerders. In de eerste instantie reageren de foutparkeerders boos, maar na een goed gesprek begrijpen ze wel dat het in het belang is van de algehele veiligheid rondom de school.
Provincie:
Tag(s):