dinsdag, 3. oktober 2006 - 19:40

School en woningen ontruimd na bommelding

Breda

De politie heeft dinsdagmiddag een school en tien woningen aan de Namenstraat in Breda-Noord ontruimd. Ook werden enkele straten in de directe omgeving afgezet. Dat gebeurde nadat twee leerlingen rond 12.30 uur een naar later bleek nepexplosief vonden in een toiletruimte van de school.

De scholieren lichtten vervolgens een conciërge in die het object – drie aan elkaar getapete pijpjes met enkele draadjes en een printplaatje erop – oppakte en buiten op een afgelegen parkeerterrein neerlegde. Vervolgens belde de man de politie.

Diverse eenheden kwamen ter plaatse, waarna snel besloten werd geen enkel risico te nemen en de school en de nabijgelegen woningen te ontruimen. Op dat moment waren circa 300 leerlingen en enkele tientallen personeelsleden aanwezig. Ook werd de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) van de luchtmacht in te schakelen. Bovendien waren brandweer en ambulance in de directe nabijheid standby.

De bomverkenner van de EOD kon al snel melden dat het loos alarm was; er zaten geen explosieve stoffen in de pijpjes en ook was er geen ontstekingsmechanisme aanwezig. Rond 15.00 uur kon de school worden vrijgegeven en mochten de bewoner van de tien ontruimde woningen weer naar hun huizen. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek.
Provincie:
Tag(s):