dinsdag, 21. november 2006 - 13:50

School legt leraar zwijgen op na kritiek in SP-film

Roermond

De directie van het Stedelijk Lyceum Roermond heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen leerkracht Pierre Diederen omdat hij in de SP-documentaire ‘Jan en alleman’een boekje heeft open gedaan over wantoestanden in het onderwijs.

Volgens de directie van de school heeft hij de privacy van leerlingen geschaad, maar in werkelijkheid is de directie boos omdat hij misstanden aan het licht heeft gebracht, zo meldt de SP op haar website. Jan Marijnissen steunt de leraar en wil onderwijzers en leerlingen in Nederland mobiliseren.

De kritiek van de scheikundeleraar richt zich onder andere op de managerscultuur en het gebrek aan aandacht voor de werkvloer. Diederen heeft bij de inspectie zijn zorgen uitgesproken over de besteding van gelden voor de zwakste leerlingen, in concreto het gesjoemel met geld voor Leerweg Ondersteunend Onderwijs. Pierre Diederen heeft zijn kritiek geuit in de film ‘Jan en alleman’ die onder meer te zien op de site van de SP.

Jan Marijnissen noemt de disciplinaire maatregelen tegen Diederen een schande. “Van deze mensen moeten we het juist hebben. Ze tonen betrokkenheid en moed. Zij kijken niet weg, maar willen het beste voor hun leerlingen. Het zijn de managers die dat niet kunnen verdragen. Dit gaat hun wereld van papier en dode regeltjes te boven.�
Provincie:
Tag(s):