vrijdag, 2. juni 2006 - 10:29

School uit Amersfoort in finale Shell Young Technical Award

Amersfoort

Twee scholenteams uit de provincie Utrecht hebben zich geplaatst voor de finale om de Shell Young Technical Award op 20 juni in het science center NEMO in Amsterdam. In totaal strijden elf teams uit heel Nederland met hun inzendingen om de hoofdprijs van de creatieve techniekwedstrijd. Opdracht was om een machine te bouwen die voor 95% uit oude apparaten bestaat en kan bewegen. De award-winnaar gaat naar het Cité dex Science in Parijs, het meest originele team wint een bezoek aan het Museum Jean Tinguely in Basel.

De techniekwedstrijd voor teams uit de basisvorming van vmbo, havo en vwo startte op 9 januari en is een initiatief van Shell Nederland en science center NEMO. Bijna 350 teams vroegen het lesmateriaal aan dat bij de wedstrijd hoort, de organisatie ontving 60 inzendingen en nomineerde uiteindelijk 11 creaties voor de finale. De provincie Utrecht is vertegenwoordigd met twee teams van
scholengemeenschap ‘t Atrium uit Amersfoort.

De deelnemende teams ontwikkelden hun inzending tijdens schoolvakken als techniek en natuurkunde. Het enthousiasme was op sommige scholen zo groot dat docenten van andere vakken wat van hun lestijd afstonden zodat de scholieren hun inzendingen konden vervolmaken. Elk team bestaat uit vier tot zes leerlingen en de verhouding jongens- en meisjesteams is gelijk.
Provincie:
Tag(s):