maandag, 19. juni 2006 - 13:54

School wegens vernielingen gesloten

Zaandam

Basisschool, De Vrije School Zaanstreek, aan de Galjoenstraat in Zaandam heeft maandagochtend na een inbraak noodgedwongen haar deuren moeten sluiten. Zaterdagochtend rond 06:40 uur werd door drie 17-jarige jongens uit Zaandam ingebroken in het scholencomplex. Het drietal heeft daarbij diverse goederen vernield, ruiten beklad en twee poederblussers leeggespoten.

Ook was naast de school een papiercontainer in brand gestoken. De politie, die na het inbraakalarm snel ter plaatse was, zagen de drie jongens in de richting van het Veldpark wegrennen. Na een korte achtervolging konden zij allen worden staande gehouden.

De jongens zijn voor verhoor ingesloten op het bureau. Volgens een woordvoerder van de school is de schade groot. Vooral de brandblussers die zijn leeggespoten hebben door het hele pand veel schade aangericht.
Maandag en dinsdag zal de school wegens schoonmaakwerkzaamheden nog gesloten zijn. Woensdag kunnen de leerlingen weer naar school.

Vrijdag heeft de politie van Zaanstad ook al een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van vernieling van een schoolgebouw aan de Herderinstraat in Zaandam. De jongen zou vanuit de achtertuin van een woning met een luchtdrukpistool plastic kogels hebben afgevuurd op de school. Daarbij sneuvelden twee ruiten. Een medewerker van de school was getuige van de vernieling en alarmeerde de politie. De jongeman is meegenomen naar het bureau voor verhoor en werd met een proces-verbaal heengezonden.
Provincie:
Tag(s):