woensdag, 31. mei 2006 - 13:40

School zet leerling op A1 uit de bus

Amsterdam

Een 15-jarige leerling van het Geert Groote College in Amsterdam is door meereizende docenten zonder pardon 140 km van huis uit de bus gezet. De ouders van de jongen zou het geld voor het schoolreisje niet hebben voldaan en de jongen zou stiekem de bus in geglipt zijn. Op een parkeerplaats langs de A1 bij Hengelo werd de jongen vervolgens achtergelaten.

Het schoolreisje ging naar het Duitse Weinmar maar omdat de ouders van de jongen het geld voor de trip niet op tijd betaald hadden mocht hij niet mee. Hij wist toch de bus in te glippen en toen de docenten daar achter kwamen werd hij zonder pardon uit de bus gezet. De jongen heeft ruim 1 ½ uur moeten lopen voor hij ergens op de trein naar huis kon stappen.

Het dagelijkse bestuur van de school erkent dat dit nooit had mogen gebeuren. De betrokken docenten zullen na hun trip dan ook tekst en uitleg mogen geven over hun handelswijze.

De ouders van de leerling waren volgens de school wel op de hoogte van het feit dat hij niet mee mocht. De school zou hen diverse keren op de hoogte hebben gesteld van hun betalingverplichting en de gevolgen als zij in gebreke bleven.
Provincie:
Tag(s):