dinsdag, 7. maart 2006 - 9:11

Schoolaula wordt banenmarkt

Zierikzee

Op donderdag 9 maart verandert de aula (noord) van het schoolgebouw Pieter Zeeman (Pontes Scholengroep), Hatfieldpark 1-5 in Zierikzee in een marktplaats waar vraag en aanbod van werk en opleiding elkaar vinden. Wethouder G.E. Houtekamer (werk, inkomen en zorg) geeft om 14.00 uur het startsein voor deze banenmarkt. Leerlingen van Pontes geven deze opening een muzikaal tintje.

Tussen 14.00 en 20.00 uur kan iedereen in de aula van het schoolgebouw zien wat de arbeidsmarkt te bieden heeft.

De banenmarkt is een initiatief van het Centrum voor Werk en Inkomen en de gemeente Schouwen-Duiveland met mede-werking van de Pontes Scholengemeenschap. Doel van deze banenmarkt is om werkzoekenden of zij die op zoek zijn naar ander werk te laten zien wat Schouwen-Duiveland en andere regio’s op het gebied van werk, re-integratie, opleiding en vrijwilligerswerk te bieden hebben.

Voor bedrijven en organisaties is dit bovendien een goede gelegenheid om zich te presenteren. De banenmarkt richt zich niet uitsluitend op nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Ook zij die van baan willen veranderen, herintreders en mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen hier niet alleen alle informatie vinden die voor hen belang is, maar kunnen ook contacten leggen met wellicht hun toekomstige werkgever.

Wie als werkzoekende staat ingeschreven kan op de banenmarkt ook gelijk zijn inschrijving verlengen.

Met een stand aanwezig zijn onder meer: de landmacht, marechaussee, verschillende uitzendbureaus, enkele wervings-en selectiebureaus, re-integratiebedrijven, enkele recreatie-bedrijven, ideële organisaties en opleidingsinstituten, gemeente en Centrum voor Werk en Inkomen. In totaal doen 28 bedrijven/organisaties mee aan deze banenmarkt.
Provincie:
Tag(s):