woensdag, 22. maart 2006 - 18:00

Schoonmaakactie Nieuwstraat Terneuzen

Terneuzen

Om de terrassen aantrekkelijker te maken zullen horeca-ondernemers in de laatste week van maart, samen met de gemeente Terneuzen, de Nieuwstraat en omgeving grondig opruimen en feestelijk aankleden. Op maandag 27 maart wordt om 10.00 uur gestart. Op vrijdag 31 maart zal burgemeester Lonink, als wijkbestuurder van de binnenstad, het terrasseizoen officieel openen.

Prullenbakken worden vernieuwd en komen op andere plekken te staan, losliggende tegels worden vervangen en verkeersborden worden rechtgezet. Daarvoor zorgt de gemeente. Er worden mogelijkheden besproken om muren en straatmeubilair grondig schoon te maken. De leegstaande panden worden hierbij niet vergeten.

Horeca-ondernemers en omwonenden kunnen zorgen voor bloemen in hun bloembakken. Het groen tussen tegels moet verwijderd en de terrassen moeten geveegd worden. Op termijn kunnen terrasstoelen en parasols op elkaar worden afgestemd.

Op maandag 27 maart zullen horeca-ondernemers en gemeente-ambtenaren om 10.00 uur starten met het opruimen van grof vuil in de Nieuwstraat. Er wordt dan door een vertegenwoordiging van de horeca-ondernemers een kleine attentie aan de schoonmakers uitgereikt.

Als de Nieuwstraat en omgeving is opgeruimd en feestelijk aangekleed, wordt het terrasseizoen op vrijdag 31 maart geopend door burgemeester Lonink.
De officiele opening vindt om 15.00 uur plaats in het Scheldetheater. Aansluitend is er in de Nieuwstraat een kinderdisco, waarvoor de kinderen van basisschool De Pyramide, die regelmatig zwerfvuil opruimen rond hun school, zijn uitgenodigd. Als het lenteweer meewerkt, kan iedereen volop gebruik maken en genieten van de terrassen.
Provincie:
Tag(s):