woensdag, 5. juli 2006 - 11:26

Schoonmakers: 'te weinig tijd om schoon te maken'

Groningen

Bijna 50% van de medewerkers van vooral grotere
organisaties, vinden dat er meer tijd en geld beschikbaar moet komen voor de schoonmaak van hun bedrijven. Dat blijkt uit een onlangs door Interview NSS gehouden onderzoek naar de schoonmaakbeleving. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van schoonmaakbedrijf Hago.

Een ruime meerderheid vindt een schone werkomgeving belangrijk tot zeer belangrijk. 97% voelt zich daarin prettiger en 81% is productiever in een schone werkomgeving.

Meer dan een kwart van de medewerkers heeft het idee dat er wordt bezuinigd op de schoonmaak in het pand waar ze werken. Volgens Rob Westerlaken, algemeen directeur van
Hago, hebben deze mensen het vaak bij het rechte eind. 'Er zijn heel wat organisaties die minder budget vrijmaken voor schoonmaak.

Op hun beurt bieden schoonmaakbedrijven diensten aan tegen té lage tarieven en onrealistische prestatienormen. Een zorgelijke ontwikkeling, want schoonmakers moeten steeds meer vierkante meters schoonmaken in een steeds korter tijdsbestek. Dat gaat ten koste van de kwaliteit! Ik verwacht echter dat de prijzenslag nog dit jaar over z'n hoogtepunt heen zal zijn en de aandacht voor kwaliteit weer zal toenemen'.
Provincie:
Tag(s):