woensdag, 7. juni 2006 - 13:40

'Schoonste Strand van Nederland' weer van start

Den Haag

Deze week gaat de 4e editie van de wedstrijd 'Schoonste Strand van Nederland' van start. NederlandSchoon heeft de inspecteurs van de ANWB opdracht gegeven om alle 93 Noordzeestranden gedurende het seizoen drie keerl te bezoeken en te inspecteren op de aanwezigheid van zwerfafval. Het gaat om het afval dat bezoekers op het strand achterlaten.

De drie inspecties worden beoordeeld door een jury, die drie kustgemeenten zal nomineren. Uiteindelijk wordt één van deze drie winnaar van de titel 'Schoonste Strand van Nederland 2006'. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op
vrijdag 8 september.

Vanaf 1 juni worden in 24 gemeenten in totaal 93 stranden bezocht. Elke gemeente met een goed schoongehouden Noordzeestrand, maakt kans op de Gouden Wimpel en de titel 'Schoonste Strand van Nederland 2006'. De inspecteurs maken gebruik van een door 'NederlandSchoon' ontwikkelde beoordelingsmethode. Daarmee wordt de schoonheidsgraad van het strand beoordeeld, door deze te vergelijken met foto's van vijf standaard omgevingstypen. Deze variëren van zeer vuil, vuil en matig schoon, tot schoon en zeer schoon. Op deze manier kan de waargenomen omgeving op schaal worden ingedeeld.

De inspecties worden op drie momenten uitgevoerd; begin juni, begin juli en begin augustus 2006. De jury bestaat uit mevrouw Susanne Luijck Nijboer, bestuurslid van Nederland Schoon en Manager Director Ice Cream & Frozen Foods Unilever, alsmede door Guido van Woerkom, bestuurslid van Nederland Schoon en Hoofddirecteur ANWB, tevens voorzitter van de jury en Hans van Driem van het(Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

De jury zal zich met name een oordeel vormen over de 'schoonheid' van deze stranden met als doel om drie kustgemeenten te nomineren. Eén van deze drie genomineerden wordt de winnaar.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een bijzondere middag op vrijdag 8 september. Tijdens deze bijeenkomst wordt er onder andere door de winnaars een korte presentatie gegeven, waarin zij hun aanpak bekend maken.
Provincie:
Tag(s):