woensdag, 20. september 2006 - 12:03

Schoten op woning met hennepplantages

Enschede

Nadat bij de politie was gemeld dat er schoten waren gehoord, ontdekten agenten vijf inschotopeningen in een ruit van een woning aan de Pathmossingel. In de woning troffen de politiemensen bovendien drie hennepplantages aan. Een 40 jarige man werd in de woning aangehouden.

Dinsdagavond rond 23.45 uur werd gemeld dat in de omgeving van de Pathmossingel hoek Emmastraat in Enschede schoten waren gehoord. De melder vertelde er nog bij dat het ook wel om vuurwerk kon gaan.
Politiemensen stelden in de omgeving een onderzoek in en ontdekten dat er vijf keer was geschoten op een woning aan de Pathmossingel. Daarbij werden vijf inslaggaten aangetroffen in een voorruit van de woning. In de woning was op dat moment alles donker en op aanbellen en bonzen op deuren en ramen werd niet gereageerd.

Direct werd de woning afgezet en werd door de technische recherche een onderzoek ingesteld. Daarbij werden een aantal zaken, waaronder enkele hulzen, veiliggesteld.
Met toestemming van de officier van justitie werd aan de achterzijde van de woning een ruitje vernield en werd de woning betreden.

In een van de slaapkamers op de eerste etage werd een man aangetroffen midden tussen een in werking zijnde hennepplantage. Ook op een tweede slaapkamer en in een kamer op de 2e etage werden hennepplantages aangetroffen.
Hierop werd de man, een 40-jarige Hengeloër, wegens overtreding van de Opiumwet aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten.

In de loop van woensdag zullen de aangetroffen plantages worden geruimd. Naar het schieten op de woning wordt een verder onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):